مايكروفر چيست و چگونه كار مي كند؟

تعمير مايكروفر بصورت حرفه اي در كم ترين زمان

مايكروفر چيست و چگونه كار مي كند؟

۷۱ بازديد

مايكروفر چيست و چگونه كار مي كند؟

فقط در مورد اين فكر كنيد كه چند بار در روز از مايكروفر استفاده مي كنيد. براي كار ديرتان شده است پس هيچ فرصتي نداريد تا در خانه صبحانه بخوريد. مايكرويو مي تواند صبحانه را به سرعت برايتان آماده كند. روز بعد مجبوريد تا زمان نهار حدود ساعت ۳ بعد ازظهر كار كنيد. گرسنه هم هستيد. يك بسته اسنك با پوشش مايكروويو مي گيريد و در مايكرويو مي گذاريد غذا سريع آماده مي شود. شب، بعد از يك روز نسبتا طولاني خسته ايد فقط لازم است تا لازانيا را در مايكروويو بگذاريد تا گرم شود.
مي توانيد ببينيد كه مايكروويو ها محبوب هستند و البته قابل درك هم است چون غذا را در مدت زمان بسيار كوتاهي به طور شگفت انگيزي آماده مي كنند. اين وسيله همه جا حاضر در استفاده از برق بسيار كاراست چون آنها فقط غذا را گرم مي كنند.
شگفت زده نخواهيد شد اگر بدانيد كه مايكروويو از امواج مايكرو استفاده مي كند تا غذا را گرم كند. مايكروويو نوعي موج است كه در بين امواج راديويي و تششع مادون قرمز در طيف الكترومغناطيس قرار مي گيرد.  در مورد اجاق هاي مايكروويو معمولا از فركانس موجي استفاده مي شود كه تقريبا ۲۴۵۰ مگاهرتز (۲٫۴۵ گيگاهرتز) است.
امواج در اين فركانس خاصيت جالبي دارند: آنها توسط آب، چربي ها و قندها جذب مي شوند. يكبار كه جذب شدند به طور مستقيم به حركت اتمي تبديل مي شوند يعني گرما. اين امواج خاصيت جالب ديگري هم دارند: آنها توسط بيشتر پلاستيك ها، شيشه يا سراميك جذب نمي شوند. فلز نيز مايكرويو را بازتاب مي دهد كه اين عاملي است كه ظروف فلزي در مايكرويو خوب كار نمي كنند.
اغلب شنيده ايم كه مايكروفر غذا را از درون به بيرون مي پزد. اين چه معنايي دارد؟بگذاريد بگويم كه كيكي را در فر معمولي مي خواهيد بپزيد. معمولا بايد كيك را در دماي ۳۵۰ درجه فارنهايت (۱۱۷ درجه سانتي گراد) بپزيد يا اينكه اين بار تصادفا آن را در دماي ۶۰۰ درجه فارنهايت (۳۱۶ درجه سانتي گراد) به جاي  درجه فارنهايت۳۵۰ تنظيم كرده ايد. چه چيزي دارد رخ مي دهد؟ بيرون كيك خواهد سوخت پيش از آنكه درون آن حتي گرم شود.
در فر معمولي گرما توسط هدايت از بيرون به وسط غذا حركت مي كند. داغي هواي خشك، رطوبت خارج غذا تبخير مي شود پس بيرون آن مي تواند ترد و قهوه اي شود در حالي كه درون آن مرطوب است.
در پخت و پز با مايكرويو، امواج راديويي به غذا نفوذ مي كنند و مولكول هاي آب و چربي را به طور نسبتا مساوي در سرتاسر غذا برمي انگيزانند. گرمايي به سمت داخل توسط هدايت منتقل نمي شود. گرما يك مرتبه هر جايي است چون مولكول ها همه باهم برانگيخته شده اند. البته محدوديت هايي نيز وجود دارد مثلا مايكروويو بطور نامساوي در قطعات ضخيم غذا نفوذ مي كند و همچنين نقاط داغ نيز با تداخل موج ايجاد مي شوند. ايده آن را گرفتيد. فرآيند گرم شدن كلي متفاوت است به خاطر اينكه اتم هاي برانگيخته را به جاي گرماي هدايتي داريد.
مايكروفر ها چگونه كار مي كنند؟داخل هر مايكروفر وسيله اي به نام ماگنترون وجود دارد كه انرژي الكتريكي را به اشعه هاي راديوئي بسيار كوتاه تبديل مي كند كه با توجه به مواد تشكيل دهنده غذا و طول موج فر، در تركيب غذا نفوذ مي كند. اين امواج به آساني توسط آب، چربي ها و شكرها جذب مي شوند و به لرزش بسيار سريع مولكول ها منجر مي شوند. اصطكاك بين اين مولكول هاي غذا كه به سرعت در حال لرزشند، به نوبه خود گرما توليد مي كند. در توان برقي بالا، غذا در معرض حداكثر مقدار انرژي مايكروفر قرار مي گيرد. براي توليد سطح توان برق كمتر از صد در صد، چرخش ماگنتورن قطع و وصل مي شود. به عنوان مثال در ۵۰%  انرژي، ماگنتورن تنها ۵۰% اوقات روشن است. حتي موقعي كه مايكروفر اشعه منتشر نمي‌كند (هنگامي كه چرخش متوقف شده يا اصلاً خاموش است)، لرزش مولكول هاي غذا ادامه دارد و حتي ممكن است به افزايش دما منجر شود و فرآيند پخت را ادامه دهد.
تعمير تخصصي مايكروفر

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.